Septembar – mesec paušalaca

Mesec paušalaca startuje 1. septembra

U petak 31. avgusta, Udruženje za razvoj preduzetništva i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) najavili su početak javne kampanje „Mesec paušalaca“ u cilju unapređenja sistema paušalnog oporezivanja. Danas je pokrenut i portal www.jpd.rs na kojem sve zainteresovane strane mogu da nominuju predloge.

Tokom septembra, preduzetnici, njihove asocijacije, predstavnici relevantnih institucija i stručna javnost imaće priliku da ponude rešenja i da se, u dijalogu sa državnim organima, uključe u oblikovanje reforme koja ima veliki značaj za podsticanje preduzetništva u Srbiji.

Vlada Srbije u postupku je formiranja radne grupe koja će raditi na izmeni propisa koji regulišu paušalno oporezivanje. Pored predstavnika resornih institucija NALED je predložio da deo radne grupe budu i predstavnici preduzetnika. Njihovo učešće i dobar odziv u kampanji „Mesec paušalaca“ biće test za državu da unapredi komunikaciju s poslovnom zajednicom i uključivanje u početnoj fazi izrade propisa koji će direktno uticati na njihov biznis.

„Mesec paušalaca“ deo je četvorogodišnjeg Projekta javno-privatnog dijaloga za razvoj koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike.

Tokom javne kampanje, svi zainteresovani mogu da dostave svoje predloge i uključe se u dijalog i na okruglim stolovima u Beogradu (10.9.), Nišu (18.9.), Novom Sadu (21.9.) i u Beogradu (25.9.), kao i putem NALED-ovih profila na društvenim mrežama.

izvor: website www.jpd.rs