Follow Us:

Poreske usluge frilenserima

Frilenseri – fizička lica koja ostvaruju prihode iz inostranstva, a da nemaju registrovanu delatnost neophodno je da imaju u vidu pravne i poreske implikacije svog angažovanja.

Savetujemo frilensere vezano za zaključenje ugovora sa ino klijentom jer je to prvi obavezni korak pre otpočinjanja bilo kakvog angažovanja.

Nadalje pomažemo oko određivanja cene usluge jer poreske obaveze po ugovornom angažovanju su značajne i to treba imati u vidu pre slanja ponude klijentu.

Podnosimo PP OPO za klijenta u zakonskom roku.

U slučaju da ostvarujete redovne prihode kao frilenseri, savetujemo vas kako da svoje angažovanje učinite poreski najefikasnijim po vas.

Prezentujemo vam poreske obaveze za registrovanu delatnost u vidu preduzetnika paušalca i preduzetnika koji vodi knjige sa podvarijantama da isplaćuje preduzetničku zaradu i da ne isplaćuje istu. Analiza prilagođena vašem konrektnom biznisu  nedvosmileno pokazuje koji oblik registrovane delatnosti je najbolji za vas. Važno je znati da je svaki oblik registrovane delatnosti poreski efikasniji za vas od bilo kog ugovornog odnosa sa vašim ino klijentom (ugovor o radu, ugovor o delu, ugovor o privremenim i povremenim poslovima).